The Eagle in the Sea of Tranquility

Jul 20, 2009   //   by Martijn   //   Editorials  //  1 Comment

Op 25 mei 1961 gaf John F. Kennedy het startsein voor een schijnbaar onmogelijke missie. Voor het decennium over was zou een mens voet zetten op de maan.

Hoewel hij het zelf nooit heeft kunnen zien, werd zijn droom op 20 juli 1969 werkelijkheid. Vandaag precies veertig jaar geleden bracht de mensheid voor het eerst een bezoek aan een andere planeet.

Na een heenreis van vier dagen kwamen Armstrong, Aldrin en Collins aan op hun bestemming. Meteen moesten ze op zoek naar een plek om te parkeren. Terwijl Collins de vluchtwagen klaar hield pleegden Armstrong en Aldrin hun ramkraak. De maan module landde in een enorme krater genaamd de “Mare Tranquillitatis”.

Voor 21,5 uur verbleven Neil en Buzz op onze natuurlijke satelliet. Een gedurfde prestatie wanneer je je realiseert dat er geen garantie was dat ze weer zouden kunnen opstijgen. President Nixon had zelfs zijn speechwriter “William Safire” een toespraak laten schrijven voor het geval dat de twee astronauten zouden stranden.

Het is bijzonder jammer dat we in de 40 jaar na deze prestatie niet in staat zijn geweest om Kennedy’s droom voort te zetten en verder te reizen in ons zonnestelsel. Laten we hopen dat onze ambitie en nieuwsgierigheid ons in de toekomst wederom zullen leiden naar het grootte onbekende.

1 Comment

  • Waarom had toch dat vage vermoeden dat er vandaag een stukje over dit onderwerp op de blog zou komen te staan… :P